© ema

© ema

© ema

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Snelheidsduivel raast met 169 km per uur over verlaten fietsweg

Hoewel er alleen plaatselijk verkeer is toegelaten, zien de bewoners uit de Meir in Ravels dagelijks honderden auto’s voorbij hun deur razen. Eén snelheidsduivel haalde er zelfs een snelheid van 169 kilometer per uur.

Eddy Meulemans

Fietsers en buurtbewoners zijn het sluipverkeer op de verlaten landweg tussen de Meir in Ravels en de Veldbraak in Baarle-Nassau beu. De landelijke gemeenteweg is wettelijk alleen toegankelijk voor plaatselijk verkeer. Toch blijken almaar meer chauffeurs deze 'verboden grensroute' ontdekt te hebben om binnendoor van en naar Nederland te rijden.

“Hier wordt veel en hard gereden. Wij noemen dit onze autostrade”, zegt buurtbewoner René Snoeck (71). Recente verkeerstellingen geven hem gelijk. “Uit tellingen in de eerste week van juli is gebleken dat er gemiddeld 380 voertuigen per dag passeren”, bevestigt schepen van Mobiliteit Patrick Van den Borne (CD&V).

De metingen werden uitgevoerd met een speciaal radartoestel dat werkt zoals een flitscamera, behalve dat het apparaat geen nummerplaten registreert en zo ook geen boetes uitschrijft. “Meten is weten. Daarvoor hebben we dit toestel aangekocht”, zegt de mobiliteitsschepen van Ravels. “Zo weten we nu dat een derde van de voertuigen zich niet houdt aan de maximumsnelheid van 70 kilometer per uur. Eén auto haalde zelfs een snelheid van maar liefst 169 kilometer per uur.”

Fietsers noemen de meetresultaten hallucinant, temeer omdat de oude grensroute naar Baarle deel uitmaakt van het fietsroutenetwerk.

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER