Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Man die wereldberoemd werd door filmpje met smalle garage is overleden

Eugène Breynaert (92) is overleden. De bejaarde man uit Liedekerke raakte wereldberoemd dankzij een legendarische reportage in Man Bijt Hond. Daar toonde hij voor de camera hoe hij zijn Fiat Panda in een veel te smalle garage toch kon parkeren.

jdb

Het droevige nieuws werd bekend gemaakt door Vlaams parlementslid Katia Segers (SP.A), zelf afkomstig van Liedekerke. “Onze lieve, wijze, unieke Eugène is niet meer. Hij overleed op 93 jaar. (...) Rondrijden in zijn rode panda deed hij tot het laatst. Koester zeer warme herinneringen aan deze unieke man. Vaarwel, lieve Eugène. Mijn diepste medeleven aan de familie.”

Wat Eugène deed, was bijzonder indrukwekkend: hij slaagde erin om zijn Fiat Panda te parkeren in een veel te smalle garage én tegelijk op vindingrijke manier uit zijn wagen te ontsnappen.

Wereldberoemd

De reportage uit Man Bijt Hond-rubriek ‘Het Dorp’ dateert van 2010 en ging in geen tijd de wereld rond. Eugène haalde met zijn parkeertalent zelfs de website van Top Gear. Ook ex-K3’tje Karen Damen waagde zich aan de legendarische parkeertest, al bracht zij het er iets minder goed van af.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER