© RR

310 banen bij uitgeverij Gouden Gids gered na overname

In ijltempo hebben de curatoren van het woensdag failliet verklaarde Truvo Belgium – de uitgever van de Gouden Gids – vrijdag het akkoord gekregen van de rechtbank om met het Estse FCR Media Belgium een doorstart te maken. Door de overname worden 310 van de 530 banen gered. Het hoofdkantoor in Berchem en de zetel in Antwerpen blijven open, de drie andere zetels worden gesloten.

PVb

Woensdag verklaarde de rechtbank van koophandel in Antwerpen in een bijzondere zitting de vennootschap failliet. Het al jaren aanslepende tekort had dan ook, ondanks een herschikking van de schulden vorig jaar, hopeloze proporties aangenomen. Tegelijk was het faillissement zorgvuldig voorbereid want meteen werd al een overnamekandidaat aangebracht, FCR Media Belgium.

Na amper twee dagen hebben de curatoren en de rechtbank het bod aanvaard. Volgens een mededeling zouden daardoor 310 van de 530 gered worden. Of die meteen aan de slag kunnen gaan is niet duidelijk. Eerder was er sprake van dat in een eerste fase 220 mensen zouden beginnen.

Vakbondskringen wisten in elk geval vrijdagmiddag al te melden dat een aantal werknemers al was opgebeld met de vraag terug in dienst te treden. Dinsdagavond had iedereen de opdracht gekregen binnen de twee uur zijn boeltje te pakken en naar huis te gaan. Wel hebben de curatoren met FCR beslist dat nog slechts twee van de vijf zetels behouden blijven: het hoofdkantoor in Berchem en de zetel in Antwerpen. Zaventem, Gent en Luik worden gesloten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER