© Lieven Van Assche

Antwerps politiek koppel danst op VTM

Vlaams parlementslid Willem-Frederik Schiltz (Open Vld) en Antwerps gemeenteraadslid Freya Piryns (Groen) hopen binnenkort te schitteren in het nieuwe tv-programma Dansdate dat VTM woensdag voorstelt.

Lex Moolenaar

“Veel kunnen en mogen we er nog niet over vertellen”, zegt Freya Piryns. “Bovendien weten we zelf nog niet zoveel, behalve dan dat het een afvalrace wordt met nog een aantal andere bekende koppels.”

Piryns (38) en Schiltz (35) zijn geen van beiden gediplomeerde dansers. “We dansen allebei wel heel graag, op elk feestje staan we op de dansvloer. Willem-Frederik heeft op de middelbare school eens les gehad, en ik heb als tiener jazzdans gevolgd. We hebben het wel eens gehad over de mogelijkheid om danslessen te nemen, maar met onze drukke agenda’s komt dat er toch niet van.”

Welke dansen ze moeten etaleren en hoe lang ze beschikbaar moeten zijn voor de opnamen, weten de twee Antwerpse politici nog niet. “We blijven gewoon hard werken. Desnoods tijdelijk nog wat harder.”

Denken ze kans te maken om de race te winnen? “Dat zal moeten blijken”, proesten ze het in koor uit.

“Ach, als onze prestaties een beetje aanstekelijk werken, dan zijn we al dik tevreden”, besluit Piryns. “We willen vooral laten zien dat wij naast politici ook nog mensen zijn.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER