© Photo News

Italië oefent eind mei tegen Schotland in aanloop naar EK 2016

Italië speelt eind mei een oefeninterland tegen Schotland. Dat heeft de Italiaanse voetbalbond FIGC dinsdag laten weten.

De partij wordt op zondag 29 mei in het Ta’Qali Stadium in Malta afgewerkt. Voor de Squadra, komende zomer een van de tegenstanders van de Rode Duivels in de groepsfase van het EK in Frankrijk, wordt het de voorlaatste oefenpot in aanloop naar EURO 2016. OP 6 juni volgt immers nog een vriendschappelijk duel tegen Finland. In de aanloop naar het EK had de Squadra eerder al oefenpartijen tegen Spanje (24 maart) en Duitsland (29 maart) vastgelegd.

De ploeg van bondscoach Antonio Conte speelt in zijn eerste poulewedstrijd op 13 juni tegen de Rode Duivels (in Lyon). Daarna volgen duels tegen Zweden (17 juni in Toulouse) en Ierland (22 juni in Rijsel).

Ook België had - met het oog op de groepswedstrijd op het EK tegen Ierland - graag tegen Schotland geoefend, maar vond geen akkoord met de Schotten. De selectie van Marc Wilmots oefent op weg naar het EK tegen Portugal (29 maart in Brussel), Zwitserland (28 mei in Genève), Finland (1 juni in Brussel) en Noorwegen (5 juni in Brussel).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Interlands