Vader gooit zoontje van 11de verdieping en springt er achteraan

© Google Street View

In Vorst heeft zich dinsdagmiddag een familiedrama voorgedaan. Een 32-jarige vader beroofde zichzelf en zijn vijfjarige zoontje op een bijzonder dramatische wijze van het leven.

Robin De Becker, Simon De Vriendt

De vader had zich samen met zijn zoontje in de woning verschanst rond 14 uur dinsdagmiddag in de Minervalaan in Vorst. De man had na een scheiding het hoederecht over het kind. Maar toen de moeder het kind kwam ophalen met de grootmoeder, mocht ze niet binnen. De situatie liep uit de hand en de politie werd opgeroepen.

Maar ook zij kregen geen gehoor bij de man. Ze probeerden de toegang te forceren, maar omdat het appartementsgebouw waarin de man woont een gepantserde deur heeft, lukte dat niet. De agenten probeerden dan via het balkon van de buren bij de man te geraken, maar zonder succes. Ze vroegen zelfs aan het zoontje om de deur te openen, maar ook dat lukte niet.

Net toen de politie met zware middelen wilde binnenstormen verscheen de man aan het raam op de elfde verdieping. Eerst gooide hij zijn zoontje naar beneden, daarna sprong hij er zelf achterna. De politie kon niets aan het drama verhelpen.

Het parket is nu ter plaatse met een onderzoeksrechter en het labo.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan telefonisch terecht bij Tele-Onthaal op het gratis nummer 106 en op de website www.tele-onthaal.be of bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen