Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Dennis (23) loopt per ongeluk marathon in plaats van tien kilometer

"Tien kilometer lopen, dat moet lukken", zal Dennis Hübner gedacht hebben aan de start van de Rotterdam Marathon. Maar doordat de jonge Nederlander per ongeluk op het verkeerde parcours terechtkwam liep hij zo maar eventjes 42,195 kilometer.

jatimmermans

De 23-jarige Dennis Hübner had zich ingeschreven voor de tien kilometer. De Rotterdammer kwam maar net op tijd aan en toen hij zag dat de start van de marathon uitgelopen was, raakte hij in paniek. Zo sloot hij per ongeluk bij de verkeerde groep aan. Pas na anderhalve kilometer zag Hübner dat op de borstnummers van de lopers rond hem overal 'Rotterdam 14' stond en bij hem 'Tien kilometer 14'.

De jongeman besloot puur op karakter te blijven doorlopen. "Het was loodzwaar, maar op momenten dat ik er helemaal doorheen zat hebben het publiek, mijn medelopers en een telefoontje met vrienden me erdoor heen geholpen. Met een basisconditie kun je meer bereiken dan je denkt", vertelde hij in het Algemeen Dagblad.

Zijn tijd - een kleine vijf uur - komt niet in de officiële uitslag van de marathon, maar de medaille mocht hij wel mee naar huis nemen.

Beeld Youtube

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER