© AP

Kerber tweede finaliste in Stuttgart

De Duitse Angelique Kerber (WTA 14) heeft zaterdag de finale van het WTA-tennistoernooi van Stuttgart (gravel/731.000 dollar) bereikt. Ze nam in de halve finales van de Porsche Tennis Grand Prix vlot de maat van de Amerikaanse Madison Brengle (WTA 43), na 58 minuten stonden de 6-3 en 6-1 setstanden op de tabellen.

Kerber doet het momenteel uitstekend in Stuttgart, want in de tweede ronde had ze ook al drievoudig titelverdedigster Maria Sharapova (WTA 2) uit het toernooi gemept. Zondag gaat de 27-jarige Duitse op jacht naar haar vijfde WTA-titel, haar tweede van het jaar na die in Charleston.

Eerder op de dag had ook de als vierde geplaatste Deense Caroline Wozniacki zich naar de finale geknokt. Zij nam na een ware uitputtingsslag de maat van het tweede reekshoofd, de Roemeense Simona Halep (WTA 3). Pas na 2 uur en 58 minuten beslechtte Wozniacki de partij in haar voordeel, de setstanden waren 7-5, 5-7 en 6-2.

Voor de 24-jarige Deense wordt het zondag haar 40e finale op het WTA-circuit. Ze won al 23 toernooien, waarvan één in 2015 (Kuala Lumpur).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Tennis