© BELGA

Flipkens baalt na vroege uitschakeling op Wimbledon, maar kijkt vooruit

Kirsten Flipkens (WTA 51) kon donderdag niet voor een verrassing zorgen op Wimbledon. In de tweede ronde ging ze in drie sets onderuit tegen de Amerikaanse Madison Keys (WTA 9). Het werd 6-4, 4-6 en 6-3 na 1 uur en 41 minuten tennis. “Het is jammer dat ik al in de tweede ronde op haar ben gebotst. Ik had het gevoel dat ik ver kon geraken”, reageerde ‘Flipper’ na haar uitschakeling. “Het is hard, maar het is niet anders.”

Flipkens kon na haar verlies op court 7 de ontgoocheling maar moeilijk verbergen. “Ik heb de wedstrijd in het begin van de derde set verloren”, meende de halvefinaliste van 2013. “In het eerste spel kreeg ik twee kansen om te breken. Bij één punt lag een mogelijkheid maar ik kon die niet verzilveren. Daarna maakte ze 2-0 en daaruit putte ze moed. Ik heb alles gegeven wat ik had. Anders zou ik niet hebben teruggeknokt van 5-0 naar 5-3. Ik moest in haar hoofd kruipen en dat is gelukt. Jammer genoeg volstond het niet voor de zege.”

Flipkens treedt aan de zijde van de Duitse Andrea Petkovic nog aan in het dubbel, maar haar focus lag uiteraard bij het enkel. “Op gras weet ik dat ik met mijn spel van niemand schrik moet hebben. Ik kan met iedereen wedijveren. Bovendien stond ik hier met vertrouwen op de baan en was de vorm er. Maar goed, zo is de loting nu eenmaal. Volgend jaar kom ik hoe dan ook terug. Als het zou kunnen, dan zou ik tot mijn 40e op Wimbledon spelen.”

Na Wimbledon last Flipkens een competitiepauze in. De volgende afspraak die met stip genoteerd staat, zijn de Olympische Spelen in Rio in augustus. Daar wil ze uitgerust haar kansen verdedigen en dus is haar kalender tot de Spelen voorlopig leeg. “Ik heb me nergens ingeschreven. Ik ben ook al 30 en als ik nog een tijdje wil doorgaan, moet ik mezelf verzorgen.”

Voor Flipkens worden het overigens de eerste Spelen. In 2012 was ze er in Londen niet bij nadat ze door fysieke problemen was weggezakt op de wereldranglijst. “Mijn jaar in Londen was 2013”, verwijst ze lachend naar haar halve finale op Wimbledon. “De Olympische Spelen zijn voor tennissers misschien niet zo belangrijk als voor atleten of zwemmers maar ik ben in de wolken dat ik kan gaan. Ik zal er grote ogen trekken en kijk al uit naar de openingsceremonie. Dat wordt magisch. Ik heb ook al gehoord over de vele problemen in Brazilië, sporters die worden aangevallen en het Zikavirus, maar ik ben van plan braaf in het olympisch dorp te blijven.”

Op de Spelen hoopt Flipkens met David Goffin te kunnen aantreden in het gemengd dubbel. “Ik ben geen specialist maar het zou een leuke ervaring zijn. Ik denk trouwens dat we goed kunnen samenspelen. We zullen zien of het mag. Er mogen zestien ploegen deelnemen en er zijn nog maar twee duo’s ingevuld, Federer-Hingis en Nadal-Muguruza.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer