‘Wilt u eens proeven van ons wiet-ijs, mevrouw?’

© sbr

Het kleurt niet groen en je wordt er niet high van, maar het wiet-ijs van zuivelhoeve De Bossneppe is wel uiterst populair. Door de populariteit van de televisieserie Eigen Kweek kwamen uitbaters Kurt en Kathleen op het idee om wiet-ijs te maken.

MARLIES MADDENS

‘Goedemiddag. Eens proeven van ons wiet-ijs, mevrouw?’, zo worden de klanten in zuivelhoeve De Bossneppe al een week lang aangesproken. Uitbaters Kurt Dely en Kathleen Vanrobays zijn continu op zoek naar nieuwe smaken om hun ijs-assortiment dat nu al meer dan 50 soorten telt, uit te breiden. Nieuw in het assortiment is wiet- of Eigen Kweek-ijs. Niet zelf gekweekt, maar wel zelf gemaakt.

‘Met hennepzaadjes voor alle duidelijkheid’, legt Kurt uit. ‘Er is dus niets illegaals aan, het ijs is dus niet groen en je wordt er ook niet high van.’ Al is dat wel de hamvraag bij de klanten. ‘Vaak aarzelen ze om het te proberen, daarom laten we de klanten altijd eerst eens een lepeltje van het ijs proeven. De vraag of je er high van wordt, komt telkens terug. Ik antwoord dan dat wij al high worden van het ijs draaien alleen’, lacht hij. ‘Meestal bestellen ze dan wel een bolletje om te proeven.’

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen