© Belga

Binnenstad moeilijk bereikbaar tijdens na-Tourcriterium

In de Mechelse binnenstad vindt nu zaterdag het eerste Maneblusser na-Tour criterium plaats. Door het evenement is de binnenstad moeilijk bereikbaar, omdat het parcours vanaf 15u30 verkeersvrij is. Uw auto kan u kwijt op vier gratis randparkings.

Sven Van Haezendonck

De dag start zaterdag 1 augustus om 17u met een Jeugdsessie om de wielersport te promoten bij 8- tot 11-jarigen. Om 18u30 worden de renners voorgesteld aan het publiek en een uurtje later start het criterium zelf. Aan de start staan er 19 profrenners en vijf eliterenners zonder contract. Onder hen tweevoudig Tour-winnaar Chris Froome met een van zijn helpers Wout Poels, Belgisch kampioen Preben Van Hecke en Duits kampioen Emanuel Buchman.

92 kilometer

Start en aankomst liggen op de Grote Markt. De renners leggen in 40 rondes in totaal 92 kilometer af via de Befferstraat, Veemarkt, Biest, Frederik de Merodestraat, Grote Markt, Onder den Toren, Sint-Romboutskerkhof, Minderbroedersgang, Melaan, Haverwerf, Guldenstraat, en zo via de IJzerenleen opnieuw naar de Grote Markt. “Tussendoor zijn er drie tussensprinten met mooie prijzen”, zegt Michel Francken van organisator Sportizon.

Passage op Kraanbrug

Schepen van Sport Walter Schroons (Cd&V) kijkt alvast uit naar de passage langs de Kraanbrug. “Het stukje langs de Melaan de Haverwerf is echt heel mooi. Vooral als de renners over de brug gaan”, stelt hij. Door het criterium is het parcours in het centrum vanaf 15u30 tot 23u trouwens volledig verkeersvrij. Bezoekers krijgen de raad om hun wagen achter te laten op een van de vier gratis randparkings: Zandpoortvest 1 en 2, Douaneplein, de overloopparkings aan De Nekker of op het Rode Kruisplein. “Al die parkings liggen op slechts tien minuten wandelen van het parcours”, geeft Francken aan.

www.criteriummechelen.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER