© BELGA

© Photo News

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Krijgen we Fabiola (86) ooit nog te zien?

Koningin Fabiola (86) gaat vandaag niet naar de herdenkingsmis voor koning Boudewijn. “Fysiek kan ze dat niet meer aan”, zeggen intimi. Het is nu exact een jaar geleden dat de hoogbejaarde Fabiola voor het laatst in het openbaar verscheen. De vraag rijst of we haar ooit nog te zien krijgen.

Wim Dehandschutter

Vandaag is het 21 jaar geleden dat koning Boudewijn stierf in zijn vakantiehuis in het Spaanse Motril: een hartstilstand werd hem op 31 juli 1993 fataal. In de parochiekerk van Laken wordt dat vanochtend om 11 uur herdacht.

Voor het eerst zal koningin Fabiola moeten afhaken voor die jaarlijkse afspraak, vernamen we gisteren in haar entourage. ”We weten dat ze op leeftijd is, ze is 86 jaar geworden op 11 juni. Ze heeft een fragiele gezondheid en is snel vermoeid.”

De beslissing valt Fabiola zwaar. Want iedereen in haar omgeving weet hoe heilig de mis ter nagedachtenis van haar overleden echtgenoot is. “Fabiola en Boudewijn, die waren met elkaar vergroeid.” Bovendien confronteert haar afwezigheid haar met haar aftakelende gezondheid.

In haar omgeving is te horen dat Fabiola zich volledig heeft teruggetrokken in kasteel Stuyvenberg op het domein van Laken. Geestelijk zou ze nog helemaal in orde zijn, maar fysiek is ze sterk achteruitgegaan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER