© Theo Derkinderen

Trio voor de rechter voor ramkraak in station

Drie Roemeense mannen stonden voor de Mechelse correctionele rechtbank terecht voor een ramkraak op de krantenshop in het station van Mechelen. Er werd vijftien maanden gevorderd.

De inbrekers sloegen toe in de nacht van 28 op 29 maart in het station van Mechelen. Omdat het station ’s nachts gesloten is, klauterden de Roemenen op de sporen en drongen via die weg de centrale gang van het stationsgebouw binnen. “Met een kliefhamer hebben ze een raam van de krantenwinkel in het station stuk geslagen. In de winkel konden ze de kassa met daarin 3.800 euro stelen”, zei openbaar aanklager Philippe Van Ingelgem.

De daders werden opgeschrikt door het alarm en spoorwegpersoneel en renden opnieuw weg via de sporen.

Er startte een klopjacht tussen de stations Mechelen-centraal en Mechelen-Nekkerspoel. In de buurt van de Nekkerhal konden ze door de politie worden overmeesterd. Eén van hen probeerde nog te ontsnappen door in de Dijle te springen maar hij kon door de politie en brandweer uit het water worden gehaald.

Volgens de verdediging pleegde het trio de inbraak omdat ze zonder geld zaten. Een inbraak in een tuinhuisje en een poging tot inbraak werden formeel ontkend.

Tegen de drie mannen werd vijftien maanden cel gevraagd. Vonnis valt volgende woensdag.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER