© BELGA

Havenbedrijf Antwerpen: “Spoorstaking is uitzichtloos conflict”

Het Havenbedrijf Antwerpen is niet te spreken over de spoorstaking sinds vorige week woensdag, die ook het goederenvervoer in de Antwerpse haven treft. “Betrouwbaar vervoer is voor heel wat bedrijven van essentieel belang”, klinkt het.

“Verschillende spoorwegmaatschappijen hebben hun dienstverlening de jongste dagen ernstig moeten terugschroeven, waardoor een groot deel van het spoorvervoer tot stilstand is gekomen”, vertelt het Havenbedrijf.

De beheerder van de gronden in de Antwerpse haven wijst op het belang van betrouwbaar vervoer: “Voor bijvoorbeeld de petrochemische cluster in de haven is just-in-timelevering van hun goederen primordiaal voor het functioneren van de verschillende productievestigingen. Het wegvallen van deze dienstverlening heeft zeer verstrekkende gevolgen voor bepaalde havenbedrijven”, luidt het.

Het Havenbedrijf zegt voorts niet te tolereren “dat de reputatie van de haven en de tewerkstelling binnen een aantal bedrijven op het spel wordt gezet als gevolg van een zoveelste en in dit geval uitzichtloze conflict tussen werkgever en werknemer”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER