© BELGA

Beerschot Wilrijk trekt boomlange Roemeense spits aan

Beerschot Wilrijk heeft de 26-jarige Roemeense spits Vlad Rusu (22-06-1990) aangetrokken. De Antwerpse voetbalclub bond maandagnamiddag de aanvaller aan zich voor één seizoen met optie voor een extra jaar. In het verleden speelde Rusu (1,91m) voor Steaua Boekarest en tot voor kort was hij lid van het Roemeense Viitorul.

hf, bap

Met die ploeg trad hij onlangs aan tegen AA Gent in het kader van de voorronde van de Europa League. Vlad Rusu trainde vrijdag reeds mee met de A-kern en woonde ook de wedstrijd van Beerschot Wilrijk in Virton bij, waar de Antwerpse voetbalclub een 0-3 overwinning boekte.

Opgeleid bij topclub

Rusu is een 26-jarige aanvaller die 191 centimeters meet en uit de jeugdopleiding van de Roemeense topclub Steaua Boekarest komt. In 2008 stroomde hij daar door tot in het eerste elftal en nadien trok hij tot 2014 naar Viitorul Constanta. Nadien vond hij onderdak bij Clinceni, Academica Arges en Petrolul Ploiesti.

De vlotscorende spits heeft maandagnamiddag de formaliteiten afgerond en een contract tot het einde van het seizoen getekend, met een optie voor een extra jaar. Rusu is door het tekenen van het contract al speelgerechtigd voor het treffen in en met SK Heist komende zaterdag. Beerschot Wilrijk laat verder weten dat ze nu “alle transferactiviteiten voor dit seizoen hebben afgerond”.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Geblesseerde Thompson

Ondertussen wordt ook naarstig gewerkt om Fessou Placca speelgerechtigd te krijgen, iets waar men tot nu toe nog niet in slaagde.

Tijdens de opwarming voor de wedstrijd in Virton blesseerde Kenny Thompson zich aan de kuit. Na overleg werd beslist geen risico’s te nemen, zodat uiteindelijk Marlon Pereira in het elftal werd gedropt.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners