© Theo Derkinderen

Truck smakt tegen boom

Aan de Wiekevorstsesteenweg in Heist-op-den-Berg is dinsdagnamiddag een combinatie trekker met oplegger tegen een boom terechtgekomen. Vermoedelijk had de bestuurder een epilepsieaanval gekregen.

tdk

Een andere vrachtwagenbestuurder reed al een tijdje achter de trekker met oplegger en had al opgemerkt dat de chauffeur er een vreemde rijstijl op nahield. Aan de Wiekevorstsesteenweg verloor de trucker ineens de controle over zijn stuur, dwarste de rijbaan en smakte tegen een boom.

De andere vrachtwagenbestuurder stopte om hulp te bieden. De partner van die chauffeur zat ook in de cabine. Zij had een cursus EHBO gevolgd en herkende de symptomen van een epilepsieaanval. Ze diende de eerste zorgen toe en probeerde de bestuurder zo goed ze kon te kalmeren in afwachting van de komst van de hulpdiensten.

De takeling van de vrachtwagen nam wel geruime tijd in beslag. De rijbaan moest zelfs een tijdje worden afgesloten. De trucker werd naar het ziekenhuis overgebracht maar verkeerde niet in levensgevaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER