Van Avermaet hervat na moeilijke periode: “Kniepijn gehad en ziek geweest, ik heb veel gesukkeld”

© BELGA

De break die Greg Van Avermaet inlaste na Luik-Bastenaken-Luik is verre van vlekkeloos verlopen. “Ik heb een hele tijd gesukkeld”, zo vertelde hij vanmiddag voor de start van Gullegem Koerse.

Jan-Pieter De Vlieger

De olympisch kampioen van Rio hervat er na een rustperiode van ruim een maand de competitie. Na Luik-Bastenaken-Luik (23 april) zette hij de fiets even aan de kant. Hij kreeg echter knieproblemen toen hij de training hervatte, een reactie op de nieuwe fietsschoenen die Van Avermaet gebruikte. Hij had daarvoor ook nieuwe steunzolen laten maken, maar dat pakte dus slecht uit. Vooral bij langere trainingen van meer dan drie uur zorgden de schoenen en steunzolen voor irritatie ter hoogte van de knie. Van Avermaet laste een paar dagen rust in, schakelde opnieuw over op zijn oude schoenen, maar werd dan bijna meteen ziek.

“Een kinderziekte overgenomen van (dochter) Fleur”, zo legde hij uit. “Ik heb een paar dagen koorts gehad, je hoort het misschien nog aan mijn stem. Ik ben nog niet helemaal hersteld, dus verwacht niet dat ik hier met een solo ga winnen (zoals vorig jaar, red.).”

Van Avermaet is het speerpunt van BMC in de Ronde van Luxemburg, die morgen/woensdag begint. De 32-jarige Waaslander kende met winst in onder meer Omloop Het Nieuwsblad, E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem en Parijs-Roubaix een uiterst succesvol voorjaar.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen