Vonnis in zaak Jonathan Jacob wordt uitgesteld

© © VRT 2013

Het vonnis in de zaak over de dood van Jonathan Jacob is nog niet klaar en zal donderdag uitgesteld worden naar 25 februari. Dat werd vernomen bij de correctionele rechtbank van Antwerpen.

Jonathan Jacob stierf begin 2010 in een Mortselse politiecel na een interventie van het Bijzondere Bijstandsteam (BBT) van de lokale politie van Antwerpen. Hij was in de cel beland, omdat hij niet terecht kon in het psychiatrisch centrum Broeders Alexianen in Boechout. Het BBT was opgeroepen om Jonathan te immobiliseren, zodat een arts een kalmerend spuitje kon geven, maar dat verliep niet zonder slag of stoot.

Het proces werd in januari overgedaan, nadat de beklaagden vorig jaar bij verstek veroordeeld werden. Het openbaar ministerie vorderde de bevestiging van de straffen. Voor de zeven BBT’ers komt dat neer op vier maanden cel met uitstel voor opzettelijke slagen en verwondingen met ongewild de dood tot gevolg en voor de vroegere directeur en de psychiater van Broeders Alexianen op zes maanden cel met uitstel voor schuldig verzuim. Alle beklaagden vroegen de vrijspraak.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen