© BELGA

EK wielrennen wordt volgend jaar in Denemarken gereden

Het Europees Kampioenschap wielrennen op de weg zal in 2017 in Denemarken plaatsvinden. Dat heeft de Europese wielerunie (UEC) woensdag bekendgemaakt. Het is de eerste keer dat het EK in het Scandinavische land neerstrijkt.

“De Deense wielerbond en de stad Herning, die het EK zal organiseren, hebben ons ervan overtuigd dat het een kwalitatief hoogstaande wedstrijd zal worden”, verduidelijkte David Lappartient, de voorzitter van de UEC, de keuze. “Herning is de wielerstad van Denemarken. Zowel de renners als de fans zullen genieten van het EK.”

Van 2 tot 6 augustus zal in Herning dus opnieuw gekoerst worden voor de Europese titel bij de elite, de beloften (tot 23 jaar) en de junioren, en dit zowel bij de mannen als vrouwen. Dit jaar kroonden de Slovaak Peter Sagan en de Nederlandse Anna van der Breggen zich tot Europees kampioen.

Het UEC maakte ook nog bekend dat de Duitse hoofdstad Berlijn het theater wordt van het EK 2017 op de baan (18-22 oktober), terwijl het Tsjechische Tabor het EK veldrijden mag organiseren (5 november). .

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen