© Erwin Pellens

Begeleidingscentrum Sint-Elisabeth opent herdenkingswand

Afgelopen woensdag opende begeleidingscentrum Sint-Elisabeth een herdenkingswand ter nagedachtenis van de dierbare overleden zorggebruikers en personeelsleden van de voorziening. In bijzijn van begeleiders, zorggebruikers, ouders en familieleden vond een korte ceremonie plaats waar sterren, die symbool staan voor de dierbare overledenen, een plaats kregen aan de herdenkingswand.

Erwin Pellens

Het idee om een herdenkingswand te maken op de campus in Wijchmaal, komt uit de nood die de zorggebruikers ervaarden bij een overlijden van een medebewoner of een personeelslid. Het overlijden riep steeds de behoefte op aan een vaste plaats waar kan gepraat worden met de overledene of er gewoon samen met hem of haar te zijn. Het ritueel om naar een plek te trekken, die herinnert aan de overledene, geeft rust en werkt helend in het rouwproces.

Begeleidingscentrum Sint-Elisabeth hoopt dat de mooie herdenkingswand een plek kan zijn waar iedereen in alle rust kan naar toe trekken om er herinneringen op te halen en aan de dierbare overledenen te denken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer