© Chretien Paesen

© Chretien Paesen

thumbnail: null
thumbnail: null

Opendeur KTA2 in het teken van Dream your Future

Vorige zondag zette de docenten van alle studierichtingen de deur van hun leslokalen open voor het publiek. Zij lieten zich bijstaan door oud-leerlingen die als coach vaak een heel schooljaar de huidige studenten bijstonden.

Chretien Paesen

Met de slogan Dream your Future engageert het KTA2 zich om bij de leerlingen talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. Tijdens de opendeur bleek dat nog eens overduidelijk. Zo werkte de klas publiciteitsgrafiek van Pieter Leysen een project uit om een bus van De Lijn te ‘wrappen’. Een techniek om met tekst, grafische vormen en afbeeldingen voorwerpen in te pakken en te bekleden. “Dat kan van klein tot supergroot zoals een lijnbus”, luidt het.

Tijdens een total-show presenteerde de klas ‘Schoonheidsverzorging’ afdeling haarzorg creaties van haartooien. Ook aan de futuristische kledij en de choreografie was veel aandacht besteed. De leerlingen lieten zich gedurende het jaar begeleiden door oud-studente en coach Sara Lismont. De inzet van oud-studenten als coach is trouwens ingebakken in de werking van heel de KTA2. Zij delen hun praktijkervaring met de studenten.

In zowat alle lokalen toonden de leerlingen hun werken. Zo nam de afdeling fotografie nagenoeg een hele verdieping in beslag en konden de bezoekers de portfolio’s inkijken waartussen echte pareltjes te zien waren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer