Kapitein Koreaanse ferry gearresteerd wegens nalatigheid en verlaten van schip

© Photo News

© reuters

© reuters

© reuters

© reuters

© AP

© AP

1 / 7
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

De ferry die woensdag met honderden passagiers aan boord kapseisde voor de kust van Zuid-Korea, werd op het moment van het ongeval bestuurd door een lagere officier. Dat meldt het Zuid-Koreaanse gerecht. De kapitein werd gearresteerd op verdenking van nalatigheid en het verlaten van het schip.

mtm, llo

De derde luitenant stond op het ogenblik van het ongeval aan het roer, zei procureur-generaal Park Jae-Eok tijdens een persconferentie. Kapitein Lee Joon-Seok bevond zich achteraan het schip, klonk het. De man werd gearresteerd door de Koreaanse autoriteiten en zal zich moeten verantwoorden voor vijf aanklachten, onder meer het verlaten van het schip, nalatigheid, het veroorzaken van letsel en het feit dat hij geen andere schepen om hulp heeft gevraagd.

'Ik schaam me diep'De 69-jarige kapitein ligt zwaar onder vuur bij de families van de vermisten omdat hij het schip verlaten had terwijl honderden passagiers gevangen zaten. Amper 32 minuten na de eerste noodoproep verliet hij zijn post. 'Ik schaam me diep', zei hij daar gisteren over met gebogen hoofd, bedekt met een kap. 'Het spijt me zo.' Dat hij opvarenden aanvankelijk op het hart drukte op hun plaats te blijven, werd velen fataal.

Intussen staat de dodentol van de ramp op 28. Een medewerker van de Ansan Danwon-school, waarvan veel leerlingen vermist zijn, is vrijdag dood teruggevonden. Het gaat om de adjunct van de directeur. Volgens mediaberichten heeft de man zelfmoord gepleegd. Het lichaam van Kang Min-Kyu (52) is teruggevonden vlak bij de school waar verwanten van de slachtoffers en 268 vermisten verzameld hadden.

De man was een van de 179 passagiers die gered werd van de ferry, die woensdagochtend voor de zuidkust van het Koreaanse schiereiland is gezonken. Van de 475 mensen aan boord waren er 352 scholieren of begeleiders.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 of op de website www.zelfmoord1813.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen