Rode Duivelsfans bestolen in Toulouse: “Parkeerplaats was tip van politie”

© Sbr

Een trip in het spoor van de Rode Duivels is met een sisser afgelopen voor Roeselaarse fans. Hun busje werd leeggeroofd tijdens de wedstrijd tegen Hongarije.

Geoffrey Sabbe en Bert Feys

Een feestelijke terugrit van Toulouse naar Roeselare. Dat moest het zondagnacht worden voor zes twintigers, Rode Duivelsfans van supportersclub Devil’s Dynamite uit Roeselare. Maar toen Angie Rambour, Jens Verschaeve, Robbie Degryse, Niels Frickelo, Joy Vandecappelle en Jakob Bekaert rond middernacht terugkeerden naar hun busje sloeg de feestvreugde om in een begrafenisstemming.

“De zijdeur van het busje stond open en een ruit was ingeslagen. Al onze koffers met kleren waren weg, vijftien in totaal. Jens is ook zijn sleutels en zijn tickets voor de volgende matchen kwijt”, zucht Angie. Hij kan vrijdag niet mee naar Rijsel.

“In Toulouse, ‘we have nothing to lose’, zeiden we nog toen we daar aankwamen. Maar we hebben alles verloren’, zegt Angie. ‘Vijftien valiezen met broeken, truien, schoenen, ondergoed, souvenirs, noem maar op. Goed voor een waarde tussen de 7.500 en 10.000 euro. Zo had ik zelf bijvoorbeeld tien paar schoenen mee. Niels had voor 500 euro nieuwe kleren gekocht voor vertrek.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen