VIDEO. Chiro herdenkt overleden Amy-Love rond het kampvuur

Chiro Gits hield maandag een kampvuuravond op domein ‘t Chringhene ter nagedachtenis van Amy-Love Dewilde, het zestienjarige meisje dat in april het leven liet nadat een geparkeerde wagen op de Markt in Gistel plots vooruit was gerold.

bfr

Amy-Love en haar vriendin Lieselotte, die enkel verwondingen opliep, geraakten klem tussen de auto en een zitbank. Het Chiromeisje overleed later aan haar verwondingen in het ziekenhuis. “Net zoals na het ongeluk van Saar Gevaert wilden we nog een speciaal momentje houden voor Amy-Love. Ze was ook een heel graag geziene persoon bij de Chiro”, legt hoofdleidster Maaike Bruwier uit.

Een dertigtal Chiroleden kwam omstreeks 19 uur samen rond het kampvuur op domein ‘t Chringhene. Ook de mama van Amy-Love en haar zus waren aanwezig. Zij vonden het een goed idee van de Chiro om zoiets te organiseren. De aspi’s, van wie het slachtoffer deel uit maakte, stelden een boekje samen met verschillende liedjes. Die werden rond het kampvuur gezongen. “Amy-Love hield van zingen. Zij zou ook van zo’n kampvuur genoten hebben.”

Liedjes zoals ‘Little Talks’van Monsters And Men en ‘Riptide’van Vance Joy rolden over de tongen van de Chiromeisjes. Een Chirolid begeleidde hen met een gitaar.

Daarna konden de aanwezigen nog een hapje eten en iets drinken. De Chiro richtte onder een tentje een hoekje in met een foto van Amy-Love en Saar. Wie dat wilde, kon een tekst schrijven in een van de twee boeken.

Ook tijdens het zomerkamp zullen de leden van Chiro Gits nog een bezinningsmoment houden voor hun vriendinnen Saar en Amy-Love.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen