1 / 2
thumbnail: null

KV Mechelen schiet niets op met gelijkspel tegen STVV

Charleroi en Sporting Lokeren blijven ook op één speeldag van het einde samen op kop in Play-off 2B. Lokeren leek lange tijd op weg naar een belangrijke 1-2 zege na twee vroege doelpunten van Charleroi, maar Jeremy Perbet bezorgde Charleroi in de allerlaatste minuut een onverhoopt puntje na een discutabele corner: 2-2. KV Mechelen blijft derde na een 1-1 gelijkspel tegen STVV. Mechelen boekt zo een 1 op 9, en neemt het op de slotspeeldag op tegen Lokeren.

jtp

Het duel om de leidersplaats in Play-off 2B begon als een wervelwind. Javier Martos werd voor de aftrap nog in de bloemetjes werd gezet als Gouden Zebra (de prijs om de beste Charleroi-speler van het jaar), maar helaas voor Charleroi volgde Dessoleil niet in zijn voetsporen. De jonge verdediger verkeek zich al na zes minuten op een verre bal. Harbaoui nam het geschenk dankbaar aan en prikte de vroege 0-1 dankbaar tegen de touwen.

Charleroi reageerde bijna meteen via Perbet, maar de Fransman werd onterecht afgevlagd wegens offside. Lokeren liet het niet aan zijn hart komen, en verdubbelde drie minuten later zowaar tot 0-2. Opnieuw stond Harbaoui aan het kanon. Toch kwam Charleroi nog helemaal terug in de wedstrijd, via Perbet stond de 1-2 al na 13 minuten op het bord in een aangename pot voetbal. In de tweede helft gingen de Zebra’s met man en macht op zoek naar een tweede doelpunt, die kwam er in de allerlaatste minuut van de extra tijd na een discutabele hoekschop. Jeremy Perbet twijfelde niet, oog in oog met doelman Verhulst en legde de 2-2 eindstand in het zijnetje.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

KV Mechelen

Sint-Truiden

KV Mechelen bleef namelijk steken op een 1-1 gelijkspel tegen STVV. De Kanaries kwamen tien minuten voor de rust verrassend op voorsprong dankzij een heerlijk doelpunt van Pieter Gerkens. Die werkte de bal met een prachtige omhaal in doel na een voorzet vanop rechts. Een donderslag bij heldere hemel voor KV Mechelen, dat een nieuwe nederlaag kon missen als kiespijn. Toch bleef de thuisploeg rustig zoeken naar de gelijkmaker, en die kwam er dan ook na 68 minuten. Een vrije trap van Matthys viel in het geharrewar voor de voeten van De Petter. Die twijfelde niet en legde de 1-1 eindstand vast.