Tom Boonen: “Contractverlenging? Ik laat alles rustig op me afkomen”

© PHOTOPRESS.BE

Onder luid applaus werd Tom Boonen zaterdag verwelkomd als dé publiekstrekker van het dernycriterium van Hamme-Zogge. Naast Boonen tekenden onder anderen ook Lars Boom, Laurens De Vreese, Iljo Keisse en Oliver Naesen present.

“Het is een tijdje geleden dat ik nog een criterium of kermiskoers reed”, aldus de 35-jarige Boonen. “Het is altijd leuk zulke koersen te rijden. Ik ben de laatste dagen weer volop aan het trainen. Ook achter de derny. Ik maal dan zo’n honderd kilometers af. Ik hervat binnenkort immers weer de competitie. Mijn volgende doel is het Belgisch kampioenschap. Die titelstrijd wordt op een voor mij ideaal parcours gereden. Ik verwacht daar een sprint met een klein groepje, waar ik nog deel van hoop uit te maken. Het peloton kan op die omloop zeker uit elkaar gereden worden.”

“Daarna is er die andere titelstrijd, het wereldkampioenschap”, vervolgde de renner van Etixx-Quick Step. “Maar er zijn ook nog een aantal zeer mooie najaarsklassiekers zoals Hamburg en Plouay. Het is ook nog niet geweten wat mijn volgende koers is. Mijn programma staat nog niet vast. Het kan zijn dat ik in Californië start en dus de Ronde van België niet zal afwerken. Dat is een beslissing die in de ploeg gemaakt wordt.”

Boonen is einde contract bij Etixx-Quick Step. De kans dat hij blijft bij Patrick Lefevere is zeer groot. “Mijn contractverlenging? Daar is eigenlijk nog niet over gesproken. Ik lees dat her en der wel, maar zelf laat ik het allemaal rustig op mij afkomen. De managers zullen dat onderling wel oplossen. Er staat ook geen datum op. Ik weet ook niet hoe snel het allemaal kan gaan. Ik bemoei me daar niet mee. Nu toch nog niet. Ik wil de zaak niet overhaasten”, lachte Boonen.

Tom Boonen zegeviert in Dernycriterium Hamme-Zogge

© PHOTOPRESS.BE

De 35-jarige Tom Boonen (Etixx-Quick Step) heeft zaterdag het dernycriterium in het Oost-Vlaamse Hamme-Zogge gewonnen. Hij haalde het in de sprint van Tim Wellens. De Nederlander Lars Boom vervolledigde het podium. Iljo Keisse finishte als vierde, voor Kevin Pauwels.

De eerste reeks, over 20 ronden, was voor Oliver Naesen. Hij haalde het in de sprint nipt van Timothy Dupont. Joeri Stallaert moest genoegen nemen met de derde plaats. Tom Boonen en co. hadden zich laten verrassen. Boonen werd zevende, Iljo Keisse achtste gevolgd door Lars Boom en Tim Wellens.

In de tweede reeks ging de zege naar Laurens De Vreese. Hij kon onder anderen Timothy Dupont en Joeri Stallaert achter zich houden. Tom Boonen werd opnieuw zevende, Tim Wellens achtste.

De grote tenoren hadden hun krachten blijkbaar gespaard voor de finale. Op vijf ronden van het einde ontstond er een kopgroep met Tim Wellens, Kevin Pauwels en Lars Boom. Iljo Keisse hielp Tom Boonen bij dit gezelschap. Boonen van zijn kant reageerde op een uitval van Wellens, die twee mochten dan ook sprinten voor de eindzege. Tom Boonen trok uiteindelijk aan het langste eind.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen