Danny van Poppel verpest bisnummer Groenewegen in Ronde van Yorkshire

© Twitter Tour of Yorkshire

Danny van Poppel (Sky) heeft zaterdag opnieuw voor een Nederlandse overwinning in de Ronde van Yorkshire (2.1) gezorgd. Van Poppel haalde het in de sprint voor zijn landgenoot Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo), die vrijdag de eerste rit won en zondag als leider start in de slotetappe.

De tweede proef in de Ronde van Yorkshire was een korte etappe van 135,5 kilometer van Otley naar Doncaster, zonder noemenswaardige obstakels. Op papier opnieuw voer voor de sprinters en zo geschiedde. Zes renners kozen voor de vlucht van de dag. Daarbij ook een Belg. Stijn Steels (Topsport Vlaanderen-Baloise) kreeg het gezelschap van Michael Morkov (Katusha), Richard Handly (One Pro Cycling), Gruffudd Lewis (Madison Genesis), Edmund Bradbury (NFTO) en Josh Edmondson (NFTO).

De zes koplopers fietsten in geen tijd een voorsprong van twee minuten bij elkaar, maar verder reden de vluchters niet weg. Op 75 kilometer van de finish bedroeg de voorsprong nog amper 1:11. De kleine kloof nodigde Nicolas Edet (Cofidis) uit om de sprong te maken en de Fransman slaagde in zijn opzet. Met nog 40 kilometer op de teller hadden de zeven leiders een bonus van 1:25 op het peloton, waar de sprintersploegen de teugels stevig in handen hielden.

Voor Steels, Edet, Morkov en Edmondson ging het vooraan niet snel genoeg. Het viertal gooide de drie medevluchters overboord, maar op 10 kilometer van de finish werden ook Steels en co. gegrepen. In gestrekte draf ging het richting sprint en daarin haalde Van Poppel het nipt voor Groenewegen. De Duitser Nikias Arndt (Giant-Alpecin) werd derde.

Zondag staat tussen Middlesbrough en Scarborough (198 km) de langste, laatste en lastigste etappe op het programma. Zes klimmetjes, waaronder de 800 meter lange Oliver’s Mount (6,4 procent gemiddeld) op tien kilometer van de finish, zullen bepalen wie de tweede Ronde van Yorkshire op zijn naam schrijft.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen