Geen Elke Vanhoof in BMX Cup Kampen

© BELGA

Elke Vanhoof is er dit weekend niet bij in de derde en vierde manche van de European BMX Cup in het Nederlandse Kampen. Ze legt de focus op de Wereldbekerwedstrijden.

Vorig week nog werd Vanhoof tweede in de eerste manche van de 3-Nations BMX Cup in het Duitse Ahnatal. De zege ging toen naar de Nederlandse Laura Smulders. Vanhoof kende een moeilijk seizoensbegin door een zware blessure aan de meniscus en kiest dus slechts een aantal wedstrijden uit met het oog op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Zo was Vanhoof, de huidige Europese kampioene, van de partij in de eerste Wereldbekermanche in het Argentijnse Santiago del Estero, waar ze de finale haalde en achtste werd. In Manchester, de tweede Wereldbekermanche, moest ze dan weer vrede nemen met een negende plaats, net geen finale dus. Volgende week neemt ze deel aan de derde Wereldbekermanche van het seizoen in Arnhem.

Eerder gaf Vanhoof ook al verstek voor de eerste twee manches van de European League in Zolder. In Kampen ging de zege in de derde manche naar de Nederlandse Judy Baauw, voor de Duitse Nadja Pries en de Britse Abbie Taylor.

Geen van de Belgische deelnemers bereikte de finale. De zege bij de mannen elite was voor de Let Kristens Krigers, voor de Nederlanders Martijn Jaspers en Mitchel Schotman.