© Vier

Sam Gooris, de Sympathiekste Mens ter Wereld

Een nieuwe week en dus een nieuwe aflevering van De Slimste Mens Ter wereld. Maandagavond nam Olga Leyers het op tegen Tomas De Soete en nieuwkomer Sam Gooris. Die laatste moest zijn vrouw alvast beloven zich te gedragen in de studio, maar dat bleek toch moeilijker dan gedacht.

nkdr

(Spoiler alert: lees niet verder als u de aflevering van maandagavond nog wil bekijken!)

Of Gooris zich voorbereid had? Een beetje, zo bleek. In het begin van de aflevering gaf hij namelijk mee dat hij “de fantastische app” had gedownload om zich voor te bereiden, maar moest jammer genoeg vaststellen dat het bij hem "voor geen kloten marcheert”.Maar bovenal was Gooris “blij om er te zijn”, al zag hij zichzelf niet meteen de slimste mens worden. Zich tactisch laten zakken was hij ook niet van plan: “Ik zal het laatste proberen te raden wat er op dat scherm staat, maar ik ga hier niet als een clown een minuut liggen wachten.”

Extra supporters

Olga Leyers was intussen al aan haar derde deelname toe. En daarvoor bracht ze ook wat extra supporters mee. Maar toen Erik Van Looy fijntjes opmerkte dat ze haar bekende papa Jan Leyers nog niet had meegebracht, gaf ze daarvoor een eenvoudige verklaring: “Die is aan het optreden.”

Haar verbazing was dan ook groot toen bleek dat haar papa naar Van Looy had gebeld, om te vragen hoe haar deelname tot dusver verlopen was. “Maar dat kan hij toch ook aan mij vragen?”

Meest aangebrande grap?

Wanneer het gaat over tattoos, vertelt Sam over de zijne. “KS” op zijn pols, en “Family” op zijn voorarm. “En dan heb ik nog een papegaai ook”, vertelt hij terwijl hij zijn trui optilt. Wanneer iedereen kan zien dat daar geen tattoo staat, zegt hij: “Oei, hij zal op z’n stok zitten!”

Wie zit er in de jury?

De voormalige rosse van K3 en allround topvrouw Karen Damen en de immer vrolijke Marc-Marie Huijbregts

Flauwste mop van de jury?

Wanneer Erik aan Karen vraagt of zij een keukenprinses is, antwoordt die: “Nee, bij ons thuis bidden ze na het eten!”

Hoe verliepen de eerste rondes?

Na de eerste ronde stonden Sam en Olga samen aan de leiding met 80 seconden, Tomas volgde met 70 seconden. Na de tweede ronde wist Sam met 152 seconden op de teller Olga achter zich te laten met een kleine 11 seconden voorsprong. Voor Tomas zag het er toen met 65 seconden niet bepaald rooskleurig uit. Na de derde ronde bleven de verhoudingen hetzelfde, Sam aan de leiding met 218 en Olga die hem op de hielen zat met 25 seconden achterstand, Tomas bengelt opnieuw onderaan met 136 seconden. In de fotoronde haalt Olga Sam echter in, om hem in de laatste ronde te verslaan met 407 seconden tegen 371 voor Sam. Tomas ging het finalespel in met 327 seconden op de teller.

Wie is voor minstens één dag De Slimste Mens ter Wereld?

Olga Leyers wist de twee mannen te verslaan met 407 seconden.

Wie valt af?

Sam Gooris weigerde zich, zoals beloofd, te laten zakken en werkte zo zijn eigen nederlaag in de hand.

Opvallendste moment?

Na zijn nederlaag in het finalespel hield Sam zijn imago als Vlaanderens favoriete schoonzoon hoog. Hij gaf Tomas bij het laatste goede antwoord meteen een knuffel en smolt van trots. Of hij geen spijt had dat hij zich niet had laten zakken? “Neen, want hij verdient dat dubbel en dik.” Waarna de zanger ook het publiek en Erik Van Looy bedankte voor de fijne avond.

Wie komt er morgen bij?

Morgen maakt de Antwerpse acteur en dj Axel Daeseleire zijn opwachting in De Slimste Mens ter Wereld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER