Drugsproces Aquino: "Dit is een cowboydossier"

Op het proces tegen de Maasmechelse familie Aquino zijn vanmiddag de advocaten van de verdediging aan het woord gekomen. Toppleiters Sven Mary en Jef Vermassen staken van wal door te stellen dat de vergaarde bewijsvoering van het openbaar ministerie berust op een vals pv en "indianenverhalen".

Het is nu pas officieel dat de advocaten van de Aquino's daadwerkelijk een klacht met burgerlijke partijstelling hebben ingediend tegen de speurders van het onderzoek. Volgens Sven Mary is het hele onderzoek gebaseerd op een pv dat is opgesteld over de samenwerking tussen de Aquino's en een zeker Mr. X voor het opzetten van drugstransporten via Spanje. In het pv staat dat de contactpersoon niet kon geïdentificeerd worden, terwijl Mary beweert dat het een infiltrant van de politie was. "Diegenen die dit pv hebben opgesteld, zijn dus bedriegers", aldus Mary, die de belangen verdedigt van Silvio Aquino en diens vrouw. "Er is valsheid in geschrifte gepleegd. Ik denk niet dat de rechtbank dus objectief kan oordelen over een dossier waar onwaarheden in staan."

Jef Vermassen, die de andere hoofdbeklaagde Raf Aquino en zijn vrouw verdedigt, stelt eveneens dat het dossier met haken en ogen aan elkaar hangt. "Dit dossier is opgesteld door cowboys die zich niets van de wet aantrekken", aldus Vermassen. "Het staat vol met indianenverhalen. Volgens de wet mag een onderzoek alleen gebeuren als er concrete verdachten zijn, terwijl men hier in het wilde weg naar onbekenden is gaan zoeken."

Meest gelezen