Appartementsblok in Oostende geëvacueerd na felle brand

In Oostende is een appartementsblok geëvacueerd na een felle brand in het garagecomplex van het gebouw. De brandweer had heel wat moeite om het vuur te blussen omdat de vuurhaard moeilijk bereikbaar was. Brandstichting wordt niet uitgesloten en het gebouw is nu verzegeld. Een 60-tal bewoners zal de nacht elders moeten doorbrengen.

Een bewoner van de vijfde verdieping van het appartementsgebouw aan de Nieuwpoortsesteenweg in Oostende merkte als eerste de hevige rookontwikkeling op. De tientallen bewoners van de 30 appartementen gingen naar buiten en de brandweer kwam ter plaatse.

Wat er vanavond precies in brand is gevlogen is nog niet duidelijk. In totaal raakten 6 wagens in de garage beschadigd, waarvan 2 helemaal zijn uitgebrand. De rest van het gebouw wordt verlucht. Mogelijk is er wat rookschade in enkele appartementen.

Verschillende bewoners zeggen dat het al de vijfde brand in enkele maanden tijd is. Telkens ging het om kleinschalige incidenten, maar de vrees is er dat er een brandstichter aan het werk is. Het parket heeft nu een deskundige aangesteld. De meeste bewoners kunnen deze nacht terecht bij familie. Anderen krijgen opvang van de stad Oostende.

Meest gelezen