Direct naar artikelinhoud

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel

Proef de Provence: zo maak je een makkelijke ratatouille

Vooral in het zuiden van Frankrijk, ook wel gekend als de Provence, is ratatouille een veelgemaakt gerecht. Je kan de Fransen geen ongelijk geven, want met al de groenten is ratatouille lekker én gezond. Serveer met pasta of rijst of, zoals in Frankrijk, gewoon met brood.

Wat heb je nodig:
- 1 aubergine, in blokjes
- 3 uien, in blokjes
- 2 courgettes, in blokjes
- 2 rode paprika's, in blokjes
- 1 kg trostomaten, gepeld en in kwartjes
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 4 el olijfolie extra vierge
- gevriesdroogde basilicum
- 5 takjes verse tijm
- snuifje cayennepeper
- peper en zout
- brood  

Zo maak je het:
Stap 1: Verhit in een ruime kookpot de olijfolie en bak de aubergines en courgettes goudbruin. Schep ze uit de pan. 
Stap 2: Bak in dezelfde pan de ui glazig. Voeg de paprika en knoflook toe en bak even mee. Doe er de tomaten bij en breng aan de kook. 
Stap 3: Laat zachtjes sudderen tot alle groenten gaar zijn. Schep er dan de aubergines, courgettes en tijm door en breng op smaak met cayennepeper, basilicum, peper en zout. 

Tip: Lekker met pasta of rijst of, zoals in Frankrijk, gewoon met brood.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met BrandTales, de branded content afdeling van De Persgroep Advertising en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie.


De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel