Rode Kruis opent noodopvangkamp in Sijsele

Rode Kruis-Vlaanderen gaat een noodopvangkamp voor asielzoekers openen in het voormalige militaire kwartier te Sijsele in West-Vlaanderen. Er zullen 400 mensen tijdelijk worden opgevangen. Volgens het Rode Kruis is het de eerste keer dat de organisatie een dergelijk kamp opent in België. De opening van het centrum is voorzien op 4 september.

Het gaat om tijdelijke bufferplaatsen. De bedoeling is de asielzoekers zo snel mogelijk door te verwijzen naar de bestaande opvangcentra of een nog te openen opvangplaats, laat de organisatie weten in een mededeling vrijdag.

De keuze viel op Sijsele omdat zich op de site een aantal grote en voldoende uitgeruste hallen bevinden die op korte termijn beschikbaar zijn, zegt het Rode Kruis.

"Rode Kruis-Vlaanderen beseft de impact van de aanwezigheid van een noodopvangkamp op de nabije omgeving. Daarom besteden wij in elke fase aandacht aan een transparante communicatie met inwoners en lokale overheden zodat het samenleven in de beste verstandhouding mogelijk is."

Op woensdag 2 september organiseert het Rode Kruis een jobdag voor het aanwerven van personeelsleden.

Meest gelezen