Bestuurder meldt zich na dodelijk ongeval in Haacht

Gisteravond heeft een 23-jarige man zich bij de lokale politie Haacht gemeld voor het ongeval met vluchtmisdrijf waarbij een 16-jarige jongen om het leven kwam. Hij is afgelopen nacht verhoord en verschijnt later vandaag voor de onderzoeksrechter.

De autobestuurder reed vrijdagmorgen om 1.42 uur achteraan in op twee jongens die in de Stationsstraat op het fietspad richting Haacht-centrum reden. Het 16-jarige slachtoffer uit Keerbergen werd een 20-tal meter meegesleurd en overleed later in het ziekenhuis aan de gevolgen van een zware hoofdwonde. Zijn 15-jarige vriend uit Haacht kwam ten val en raakte lichtgewond. Het aanrijdende voertuig reed weg in de richting van Haacht-centrum.

"De 23-jarige bestuurder meldde zich bij de lokale politie samen met zijn voertuig. Het ging om een bedrijfswagen", zegt de Leuvense parketwoordvoerster Evi Franco. "Of hij tijdens de feiten eventueel onder invloed was van alcohol, of hij alleen zat in het voertuig en dergelijke moet het onderzoek nog uitwijzen."

"De man had het statuut van 'jonge bestuurder', daar hij zijn rijbewijs nog geen twee jaar bezat. Hij was niet eerder betrokken bij zware ongevallen."

Meest gelezen