Is dit het einde van Motörhead?

Lemmy Kilmister, de frontman van heavy metalband Motörhead, is een monument binnen het genre. Hij rookt erop los, drinkt whisky met sloten en nam bij wijze van spreken meer drugs dan alle Rolling Stones samen. Hij kreeg lange tijd het label 'onverwoestbaar' opgekleefd, maar daar lijkt nu verandering in te komen. Toen de bandleden gisteravond in Austin een optreden gaf, moest Kilmister na twee nummers noodgedwongen stoppen vanwege gezondheidsproblemen. De stoere bink schudde aanvankelijk van nee, waarna hij samen met de band achter het podium verdween. Enkele minuten later liet hij zich alsnog even terugzien om zich te excuseren: 'Ik zou heel graag voor jullie willen spelen, maar ik kan niet.' Het hartverscheurende moment doet velen vermoeden dat het einde van de band in zicht is.

Ook het concert in San Antonio, in de staat Texas, werd uitgesteld. Dat concert zou normaal woensdag plaatsvinden.

Deze zomer stond de metalgroep rond de legendarische bassist en zanger Lemmy Kilmister nog op het podium van Graspop in Dessel. Maar in 2013 en 2014 moest de groep ook al verstek geven voor optredens op Belgische bodem om gezondheidsredenen.

Maar de annuleringen in de VS zouden te maken hebben met hoogteziekte van de zanger, die hij heeft opgedaan in Colorado, in het westen van de VS. Op zijn Facebook-pagina liet de groep optekenen dat 'Lemmy opnieuw zal optreden wanneer hij HELEMAAL uitgerust is'.De band is momenteel op tournee in Noord-Amerika, waar ze eind september zelfs een eigen heavy metal cruise organiseren, 'Motörboat'.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER