© kma

© kma

© kma

© kma

© kma

© kma

© kma

© kma

© kma

1 / 9
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Gemeenteschool zwaait turnjuf en administratief medewerkster origineel uit

De gemeentelijke kleuter- en basisschool van Zandhoven nam donderdag tijdens de laatste schooldag afscheid van turnleerkracht Leen Bakelants (59) en administratief medewerker Nicole Aerts (65).

Kristin Matthyssen

Bakelants geeft al zo'n 38 jaar turnles in de gemeenteschool, eerst in Massenhoven, nadien in de lagere school van Zandhoven en de laatste vijftien jaar aan de kleutertjes van Zandhoven. Ze werd door collega's met de tandem opgehaald thuis in Broechem. "Ik mocht geen joggingbroek aantrekken, hadden ze me verwittigd", vertelt juf Leen. "Normaal loop ik altijd in jogging op school rond. Ik wist dus wel dat er iéts op til was, maar dat het zoiets zou worden, had ik niet verwacht."

Ook Nicole Aerts uit Oostmalle werd in de feestelijkheden betrokken. Zij werkte altijd op het secretariaat en gaat nu ook met pensioen.

In de gemeentelijke basisschool moesten Leen en Nicole langs alle klassen gaan. Voor juf Leen hadden de leerkrachten en kinderen een doe-opdracht in petto, van dansen tot jongleren met ballen. Het lukte allemaal, ondanks een gebroken teen. Nicole moest als opdracht altijd de kinderen uitfilteren die niet in de klas thuishoorden en naar hun eigen leerkracht terugbrengen, want er werden telkens enkele leerlingen van een andere klas bijgemoffeld. Ze bewees dat ze de school en de kinderen echt vanbinnen en vanbuiten kent.

In de kleuterschool mocht turnjuf Leen haar droom waarmaken. Zij had altijd al eens een reuzenstoelendans willen doen rond het schoolgebouw. Op haar afscheid donderdag werd het een reuzenstoelendans met 140 kleuters rond de zandbak. Nadien volgde een ijsje voor iedereen.

Nicole Aerts had 's ochtends ook al een ontbijt gekregen. Grootste plannen voor na hun pensioen hebben beide dames nog niet. "Ik ga zien wat er op mij afkomt", vertelt Leen Bakelants. "Ik ga wel eens op vakantie, maar zeker geen wereldreis", lachte Nicole.

De gemeente en directeur Van Everbroeck moeten nu op zoek naar twee waardige opvolgers om deze topvrouwen te vervangen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER