Rijsel legt zwaar verkeer morgen aan banden

Op verschillende invalswegen rond de Franse stad Rijsel wordt morgen vanaf 15 uur alle zwaar verkeer geweerd. Dat heeft de prefect van de regio Nord-Pas-de-Calais beslist. Er wordt namelijk gevreesd voor een verkeersinfarct door verschillende evenementen, met de wedstrijd België-Wales op het EK in Frankrijk voorop.

Zwaar verkeer dat morgen door Rijsel moet, houdt beter rekening met enkele ingrijpende verkeersmaatregelen. Het belooft namelijk erg druk te worden in en rond de stad. Door de herdenking van de slag van de Somme, de start van het festival Main Square Festival in Arras, de kwartfinale van Euro 2016 en de start van vakantie-uittochten, neemt de regio Nord-Pas-de-Calais enkele maatregelen.

Het zwaar verkeer in de buurt van Rijsel wordt vanaf 15 uur aan banden gelegd. Alle grote toegangswegen naar Rijsel, zoals de A1 vanuit Parijs, de A23 vanuit Valenciennes en de A25 vanuit Duinkerke, worden gedeeltelijk verboden voor vrachtwagens die zwaarder zijn dan 7,5 ton. De A27-snelweg en enkele nationale routes zoals de RN356, RN227, RN41 en de RN47 worden in beide richtingen afgesloten voor zwaar verkeer. Koel- en interventiewagens worden wel nog toegelaten.

Daarmee hoopt de regio op minder files en een vlotter personenverkeer van en naar Rijsel.

Meest gelezen