Disney schrapt mopjes over “krokodillen die stoute kindjes opeten” na incident met alligator

Kinderpretpark Disney World in Orlando heeft verschillende maatregelen getroffen zodat het drama waarbij een alligator een kind meesleurde in het water, zich niet kan herhalen. En daar stopt het niet. Ook op andere vlakken werden verwijzingen naar krokodillen geschrapt.

kidr

Zo staan aan de waterkant voortaan bordjes met daarop ‘verboden te vissen’, tenzij de activiteit deel uitmaakt van een begeleide excursie. De stranden aan het meer zijn bovendien permanent bewaakt, en worden ’s nachts volledig afgesloten.

Ook wat betreft fictieve krokodillen neemt Disneyland zijn voorzorgen. Alle begeleiders van de Jungle Cruise en de Kilimanjaro Safari kregen te horen dat ze voortaan geen mopjes meer mogen maken over krokodillen die stoute kindjes opeten. En zowel in de nieuwe show als in de dagelijkse Disney-parade werden de alligator (van de film De prinses en de kikker) en Tick-Tock de krokodil uit Peter Pan geschrapt.

Onderzoek

Intussen loopt er nog steeds een onderzoek naar de dood van de tweejarige Lane Graves uit Nebraska. De peuter stierf een tragische dood nadat een alligator hem op 14 juni het water in sleurde in het Disney-resort Grand Floridian. De jongen werd een dag later teruggevonden. Hij was niet opgegeten door de alligator, wel verdronken. Disney World kreeg meteen hevige kritiek omdat er geen waarschuwingsborden aan het meer stonden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen