© Photo News

Seppe Smits eindigt als zesde in Big Air, achtste plaats voor Sebbe De Buck

Seppe Smits is zaterdag als zesde geëindigd in de Big Air in het Duitse Mönchengladbach, de derde van zes manches in de Wereldbeker snowboarden. Sebbe De Buck werd achtste.

De 25-jarige Smits werd zesde met 134.75 punten, de 21-jarige De Buck legde beslag op de achtste plaats met 129.00 punten. De twee Belgen plaatsten zich zaterdagochtend via de kwalificaties voor de finale met tien deelnemers.

De overwinning in Mönchengladbach ging naar de Fin Roope Tonteri (186.00 punten). Hij haalde het voor de Zwitser Jonas Boesiger (183.00) en de Brit Billy Morgan (180.50).

In het algemene klassement van de Wereldbeker staat Smits op de tweede plaats met 1.360 punten, hij nadert zo op de Canadese leider Mark McMorris (1.600), die niet aanwezig was in Duitsland. Billy Morgan staat gedeeld derde met evenveel punten als Smits. Sebbe De Buck staat op de twaalfde plaats met 790.00 punten.

De volgende manche vindt plaats op 17 december in het Amerikaanse Copper. Daarna staan nog de twee laatste manches in Moskou op 7 januari en Quebec op 11 februari op het programma.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer