© rr

© rr

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Is Antwerpse Jerry de oudste kat van het land?

De kans is groot dat de oudste kat van het land in Antwerpen resideert. De gestreepte tijgerkleurige Jerry woont boven Café Baba op het Zuid en vierde op 14 september haar 24ste verjaardag. In mensenjaren is dat 114 jaar.

KRISTIN MATTHYSSEN

Katten worden gemiddeld vijftien jaar oud. Bieke Smet noemde de tijgerkattin naar Jerry Hall, de toenmalige vlam van Mick Jagger. “Omdat ze zo’n knapperd was”, vertelt Bieke. “Ze kwam uit een nestje van bij mijn ouders in Turnhout. Een officieel bewijs van haar hoge leeftijd heb ik niet, maar ik heb haar dertien jaar geleden laten steriliseren toen ze al elf was. Ze was ontsnapt, was zwanger teruggekomen en de dierenarts vond het onverantwoord om haar nog te laten jongen. Dus is het een abortus en sterilisatie geworden. Dat dierenartsboekje van de sterilisatie erin heb ik nog.”

Even dacht Bieke dat ze de oudste kat ter wereld had, maar Guinness World Records legt die eer weg voor Carduroy, een Amerikaanse poes die op 1 augustus 25 jaar is geworden, wat 122 mensenjaren zijn. De in 2005 op 38-jarige leeftijd in Texas overleden Creme Puff wordt door Guinness erkend als oudste kat ooit. In Sidmouth (Engeland) zou de kat Putts inmiddels 25,5 jaar oud zijn, maar Putts wordt niet erkend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER