© EPA

© EPA

© EPA

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Pleidooien in vaderschapsproces Delphine Boël van start gegaan

Voor de 12de kamer van de Brusselse rechtbank van eerste aanleg zijn dinsdagochtend de pleidooien van start gegaan in het proces dat kunstenares Delphine Boël heeft aangespannen tegen haar wettelijke vader Jacques Boël en koning Albert II. Met haar vordering wil Delphine Boël het vaderschap van Jacques Boël ontkennen en laten erkennen dat koning Albert haar vader is. De kunstenares is persoonlijk aanwezig op de zitting.

Delphine Boël houdt al lang vol dat ze de biologische dochter is van koning Albert. Dat verhaal wordt ook bevestigd door haar moeder, Sybille Selys de Longchamps, die haar steunt in haar vordering voor de rechtbank van eerste aanleg. Jacques Boël heeft Delphine intussen onterfd en liet recent een DNA-test uitvoeren die uitwees dat hij inderdaad niet de biologische vader was van Delphine. In een kersttoespraak enkele jaren geleden gaf koning Albert toe dat zijn huwelijk met koningin Paola een crisis had doorgemaakt maar van een erkenning dat Delphine zijn dochter zou zijn, is nooit enige sprake geweest.

De zitting van de rechtbank vindt onder grote persbelangstelling plaats maar gaat wel achter gesloten deuren door, zodat de aanwezige journalisten niets van de pleidooien opvangen. De verschillende advocaten in het geding hebben ook al aangekondigd dat ze geen verklaringen zouden afleggen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER