Wie heeft Gringo gezien? “Ik hoop dat hij snel thuis komt, hij is mijn beste vriend”

© RR.

De trouwe viervoeter van Jimmy is tijdens een avondwandeling verdwenen in een maisveld nabij de Vriesweg in Sint-Lenaarts. Sindsdien ontbreekt elk spoor. Noch de politie, noch de asielen in de buurt hebben de Duitse herder gevonden. ”Hij is mijn beste vriend”, vertelt Jimmy.

adm

“Hij heeft nogal een fel jachtinstinct, als hij de geur van een kat of een konijn te pakken heeft dan is hij weg, volle gas gaan, hij doet hij dat wel vaker”, vertelt Jimmy, "maar nu is Gringo niet teruggekomen, ik heb daar zeker 40 minuten staan wachten, daarna ben ik met de wagen vertrokken om te zoeken. Straatje in, straatje uit, maar helaas niks.” Ook de oproep van Jimmy via Facebook, die al 1.500 keer gedeeld werd, heeft niets opgeleverd. “Ik hoop dat hij snel thuis komt, die hond is mijn beste vriend.”

© RR.

Jimmy kocht Gringo in Spanje. “Ik heb daar een tijdje gewoond en gewerkt als zelfstandige. Om mij gezelschap te houden heb ik dan die hond gekocht. Eens de crisis kwam, gingen de zaken niet zo goed meer en ben ik teruggekeerd naar België.”

Geen haar op het hoofd van Jimmy dat eraan dacht Gringo in Spanje te laten. “Dan had ik hem evengoed een spuitje kunnen geven, dus natuurlijk heb ik hem meegenomen naar België.”

Gringo is op 16 juli omstreeks 21.00 uur verdwenen in de buurt van Vrieswegstraat in Sint-Lenaarts. “Het is een lieve hond, heel benaderbaar”, benadrukt Jimmy. “Hij heeft wel wat last van reuma, typische voor een Duitse Herder. Hij is een reu, niet gecastreerd en negen jaar oud. Als hij een zware inspanning heeft geleverd mankt hij een beetje met zijn rechtse achterpoot, door de reuma.”

Gringo is gechipt, maar “hij is geregistreerd in Spanje, ik wist niet dat ik hem ook moest laten registreren in België. Intussen heb ik wel een formulier ingevuld en zou zijn chip ook in België op mijn naam moeten staan.”

Heb jij Gringo gezien of weet jij waar hij is? Neem contact op met Jimmy via deze link.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen