Stadsbestuur laat twee ‘gaybrapaden’ aanleggen

De stad Antwerpen krijgt twee regenboogzebrapaden. Die oversteekplaatsen moeten klaar zijn tegen de Antwerp Pride, die half augustus plaatsvindt.

pvdp

Een regenboogzebrapad wordt ook weleens een gaybrapad genoemd. Het zijn zebrapaden die in de kleuren van de regenboog worden geschilderd en aandacht vragen voor seksuele diversiteit en de acceptatie daarvan.

Het schepencollege besliste om een zebrapad te laten bijschilderen op het kruispunt van de ­Suikerrui met de Ernest Van Dijckkaai. Dat is een punt waar de parade passeert tijden de Antwerp Pride. Tegelijkertijd laat ook het district Antwerpen een zebrapad aanpassen. Dat komt op het kruispunt van Lange Koepoortstraat met de Minderbroedersrui en met de Sint-Paulusplaats.

Verkeerstechnisch zouden geen problemen zijn met de aanpassing. Alleen de witte stroken van het zebrapad zijn wettelijk verplicht, de andere vakken kunnen vrij worden ingevuld.

Antwerps districtsraadslid ­Christophe Wuyts (Open Vld) vroeg enkele weken geleden al aandacht voor dergelijke zebra­paden. Hij wilde dat de stad er tegen augustus enkele zou laten schilderen. In Brussel bestaan er al regenboogzebrapaden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER