Direct naar artikelinhoud
Pukkelpop

Faces On TV op Pukkelpop: dansen onder vallende parasols

Faces On TV op PukkelpopBeeld Senne Van Der Ven

Faces On TV kreeg de eer om Pukkelpop 2017 te openen op het hoofdpodium. De groep bouwde langzaam op, speelde veel nieuwe songs en kreeg in drie kwartier de eerste benen los én handen op elkaar. Maar aan het einde van hun set begon het te regenen boven Kiewit, en waren de zilveren parasols op het podium deels weggewaaid.

Als eerste van 285 groepen Pukkelpop openen, veel indruk leek het op zanger Jasper Maekelberg niet te maken. De hotste producer van ons land kwam relaxed het podium opgestapt, één hand nonchalant in zijn jaszak gestoken. Met 'Run Against' was het nog zacht wakker worden, in 'Traveling' ging het tempo naar omhoog en zongen drie stemmen je tegemoet.

Faces On TV stond compact opgesteld op dat immense podium, met drums en percussie op een verhoogje. Omdat het dicht bijeen warmer was. De eerste windvlagen waaiden de band tegemoet en bliezen hun zilveren parasols omver. En nog eens. En nog eens. Tot een opmerkzame roadie ze verwijderde. Het deerde de groep niet. Maekelberg trok in 'Gravitiy' naar de rand van het podium, de vroege vogels tegemoet.

Faces On TV op Pukkelpop: dansen onder vallende parasols
Beeld Senne Van Der Ven

Faces On TV speelde veel nieuw werk, dat vaak aan Balthazar deed denken, inclusief blazers uit een doosje. Mooiste nieuwe song was 'Nite Funeral'. Met een zwoele zangpartij, de toetsenist die een klarinet bovenhaalde, en een dreigende bas. Dat de micro van Maekelberg af en toe kraakte bedierf de pret niet. Het eveneens gloednieuwe 'Dancing' deed wat het beloofde: het publiek met de heupen shaken. Ook slotsong 'Love / Dead' trof raak, en uiteraard kreeg Faces On TV ook iedereen aan het meeklappen met zijn bekendste hit. 

En terwijl de groep het publiek bedankte, haalde iedereen zijn regenjasje boven. Want daar was de eerste regenvlaag al.

Faces On TV op Pukkelpop: dansen onder vallende parasols
Beeld Senne Van Der Ven