Direct naar artikelinhoud

Chelsea Clinton als president van Amerika? 'Ik sluit niks uit'

Terwijl alle ogen gericht zijn op moeder Hillary (zal ze bij de komende verkiezingen nu wel of geen poging doen om de eerste vrouwelijke president van Amerika te worden), zegt dochter Chelsea doodleuk dat ze zo'n baan ook wel ziet zitten. Ze sluit in elk geval zeker niet uit dat ze zich op een dag verkiesbaar zal stellen.

Chelsea Clinton (rechts) met vader Bill en moeder Hillary.

Als dochter van oud-president Bill en voormalig minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton weet de 34-jarige Chelsea als geen ander hoe het Witte Huis er van binnen uit ziet. Dus als ze het op een dag niet meer zit zitten in de gekozen regeerders, dan trekt ze wellicht zelf een keer de stoute schoenen aan, zo zei ze in een interview met het blad Fast Company.

In het vraaggesprek geeft ze verder toe dat ze tot dusver niet veel interesse in de politiek heeft getoond, maar dat het zeker geen diepgewortelde desinteresse is geweest en ze er nooit echt serieus over heeft nagedacht. Maar dat zou zo maar kunnen veranderen als er een president zou worden gekozen in wie ze het niet ziet zitten.

Clinton werkt op dit moment voor de stichting van haar vader, de Clinton Foundation. Ze woont in Manhattan met echtgenoot Marc Mezvinsky.