© BFM

Vanaf 1 december 50 per uur op Boudewijnlaan

Vanaf maandag 1 december geldt binnen de bebouwde kom van de Boudewijnlaan in Pulle een snelheidsbeperking van 50 km/u.

kmatthyssen

Waar je vroeger nog 70 of 90 km/u mocht rijden, wordt de snelheid nu verlaagd tot 50 of 70 km/u. De maatregel komt er mede op vraag van de Pullenaars zelf en zal uiteraard te gepasten tijde geëvalueerd worden. "De snelheidsbeperking is een prima zaak in het kader van de verbetering van de verkeersveiligheid in onze gemeente", zegt de Pulse schepen Rudy Willems. "De Boudewijnlaan kent enkele verraderlijke bochten en bovendien staan er op de baan ook verkeerslichten, waardoor een hogere snelheid aanhouden echt ongepast zou zijn."

De wijzigingen in de verkeerssituatie komen er in overleg met buurgemeente Grobbendonk en gelden in beide richtingen. Het gedeelte van de Boudewijnlaan waarin nu de snelheid aangepast wordt, telt ook vele handelszaken en herbergt de toegang tot een terrein van een jeugdbeweging. De aanpassingen zullen dus ook voor de vele fietsers en voetgangers die de straat gebruiken een verademing zijn.

Concreet zullen volgende aanpassing vanaf maandag ingevoerd worden:

  • In de deelgemeente Pulderbos wordt een snelheidsbeperking van 70 km/u ingesteld in de Pulsebaan vanaf het einde van de bebouwde kom tot aan de grensscheiding met Pulle.
  • In de deelgemeente Pulle wordt een snelheidsbeperking van 70 km/u ingesteld in de Boudewijnlaan vanaf de grensscheiding met Pulderbos tot de Cauwenberglei in Pulle.
  • In de deelgemeente Pulle wordt een snelheidsbeperking van 50 km/u ingesteld in de Boudewijnlaan vanaf de Cauwenberglei in Pulle tot grensscheiding met Grobbendonk.

In het verleden gebeurden er al zware verkeersongevallen op het traject.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER