© JEFFREY GAENS

Wilmots: “Kabasele was heel rustig”

Christian Kabasele mag zich officieel Rode Duivel noemen. De 25-jarige verdediger van KRC Genk, tot voor enkele jaren nog spits, werd maandag door bondscoach Marc Wilmots opgeroepen na de blessures van Nicolas Lombaerts en Dedryck Boyata en trainde dinsdag meteen mee in de Genkse Cristal Arena.

Belga

“Toen Christian zich gisteren in het spelershotel aanmeldde, was hij enorm rustig, maar dat is normaal. Alles is heel snel gegaan voor hem en deze selectie kwam toch onverwacht”, aldus Wilmots voor aanvang van de training. “We hebben hem uitgelegd hoe we werken en hij heeft de nodige instructies gekregen. Hij moet zich uiteraard nog een beetje aanpassen”.

“Ikzelf heb hem nog niet echt zien spelen”, klonk het voor aanvang van de training ook bij Jan Vertonghen. “Ik heb gisteren wel wat met (keeperstrainer) Erwin Lemmens gepraat over hem en ben benieuwd. Ook al is het niet leuk om andere spelers te zien afhaken omwille van blessureleed, het is wel prettig om een nieuw gezicht te zien op training”.

Medisch attest

Met de komst van Kabasele - en de definitieve bevestiging dat Dedryck Boyata geblesseerd forfait moet geven - is de lijst van 23 Duivels voor het EK dus bekend (tenzij er zich dinsdag nog iemand blesseert). Dinsdagavond (voor middernacht) moet die lijst aan de Europese Voetbalbond doorgespeeld worden, daarna kan een geblesseerde speler enkel nog vervangen worden door iemand van op de reservelijst. Dat kan enkel mits een medisch attest en kan ook maar tot 12 juni, één dag voor de openingsmatch van de Belgen op het EK (tegen Italië).

FOTO. Kabasele traint voor het eerst mee met Rode Duivels

© JG

© JG

© JG

© JG

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Na maandagavond in allerijl te zijn opgeroepen voor de nationale ploeg, heeft Christian Kabasele dinsdagnamiddag voor het eerst zijn Rode Duivels-shirt aangetrokken. De tweede training van de troepen van Marc Wilmots vindt opnieuw plaats in de thuishaven van Kabasele, de Cristal Arena. De speler van KRC Genk moet in de verdediging onder andere Nicolas Lombaerts en Dedryck Boyata vervangen.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer