© BFM

Twee jaar cel gevorderd voor schietincident in buurt van Turnhoutsebaan

De 25-jarige Boualam C. uit Borgerhout, die vorige maand tot 20 jaar cel werd veroordeeld voor een moord en een moordpoging in het drugsmilieu, is maandag opnieuw voor de correctionele rechtbank van Antwerpen verschenen. Hij zou een man in het been hebben geschoten, maar dat ontkent hij. Het openbaar ministerie vorderde twee jaar cel.

De politie werd op 25 oktober 2013 naar het kruispunt van de Koolstraat met de Delvastraat in Borgerhout geroepen voor een schietincident. Volgens getuigen had er zich een discussie voorgedaan tussen enkele mannen en was er een schot gelost. Een man was daarbij gewond geraakt aan het been, maar de politie trof hem nergens meer aan.

Het slachtoffer werd geïdentificeerd als Tarek E.J. nadat er over het schietincident gepraat werd tijdens een afgeluisterd telefoongesprek in een drugsonderzoek. Tarek verklaarde tegenover de politie dat de aanleiding voor de feiten een drugsdeal was.

Zijn jongere broer Hakim zou gezien hebben dat de 21-jarige Mohamed C., de broer van Boualam, drugs dealde voor zijn deur. Toen Hakim hem daarover aansprak, zou Mohamed hem met een wapen bedreigd hebben. Hakim ging lopen en vertelde alles aan Tarek. Die ging op zijn beurt verhaal halen bij Boualam, die op hem geschoten zou hebben.

Boualam en Mohamed ontkenden dat het schietincident had plaatsgevonden. De verdediging vroeg de vrijspraak bij gebrek aan objectieve getuigen of bewijzen.

Vonnis op 20 februari.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER