© bert foubert

© bert foubert

thumbnail: null
thumbnail: null

Dodelijk ongeval op E17: geen remsporen, kinderen buiten levensgevaar

Bij een zwaar ongeval op de E17 zijn twee dodelijke slachtoffers gevallen. Een Nederlands koppel kwam om, hun kinderen van vijf en twaalf werden zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De jonge slachtoffers zijn er erg aan toe, maar verkeren niet meer in levensgevaar, meldt de wegpolitie.

lej

Het drukste verkeersweekend van het jaar is met een drama begonnen. Op de E17 ter hoogte van Sint-Niklaas in de richting van Gent botste een Nederlandse wagen op een stilstaande vrachtwagen. Dat werd vernomen bij de hulpdiensten.

Het ongeval gebeurde rond 5.45 uur ter hoogte van Sint-Niklaas-West in de richting van Gent. De personenwagen reed in op een vrachtwagen die op de pechstrook stond

De bestuurder en de passagier, een Nederlands koppel, overleefde het ongeval niet. Op de achterbank zaten twee kinderen. De twee kinderen van vijf en twaalf jaar werden zwaargewond naar het ziekenhuis in Sint-Niklaas gebracht.

Levensgevaar

Het gaat om twee meisjes, meldt VTM Nieuws, en niet twee jongens zoals gemeld door de wegpolitie. 'Het oudste meisje is zelf uit de wagen kunnen kruipen. Maar na een medische check-up in het ziekenhuis bleek dat ze veel interne bloedingen heeft’, berichtte VTM Nieuws.

Het parket van Oost-Vlaanderen wil dat nieuws van VTM niet bevestigen. Uit respect voor de familie kan geen informatie gegeven worden over de kinderen, zegt parketwoordvoerster Annelies Verstraete.

Verkeerdeskundige

Een verkeersdeskundige van de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen onderzoekt de omstandigheden, zegt commissaris Geert Allemeersch van de Oost-Vlaamse wegpolitie. ‘Een Poolse trucker was gestopt op de pechstrook om na te kijken of hij schade had door een ijzeren plaat op het wegdek. Kort daarna is de auto achteraan ingereden op de vrachtwagen. De vrachtwagenbestuurder heeft enkel een slag gehoord. Het voertuig is achteraan onder de vrachtwagen beland.’

Volgens de eerste bevindingen van de verkeersdeskundige waren er geen andere wagens bij het ongeval betrokken dan de personenwagen en de vrachtwagen. Er konden ook geen rem- of slipsporen aangetroffen worden, wat er zou op wijzen dat de personenwagen geen remmanoeuvre heeft uitgevoerd. Er zijn ook geen indicaties van overdreven snelheid. De precieze omstandigheden van het ongeval worden verder onderzocht, meldt persmagistrate Annelies Verstraete van het parket Oost-Vlaanderen.

Voor de vader en moeder op de voorzetels kon geen hulp meer baten. Het zou gaan om een gezin uit het Nederlandse Koudekerk aan den Rijn, een dorpskern van Alphen aan den Rijn. De politie heeft contact opgenomen met de grootouders van de kinderen.

Nieuwe ongevallen

Het ongeval veroorzaakte flink wat verkeershinder op de E17. In de staart van die file gebeurde rond 10 uur opnieuw een zware aanrijding. Een vrachtwagen week uit voor een andere truck en belandde in de middenberm. In dezelfde file raakten verschillende motorrijders elkaar bij het afremmen en raakten twee van hen gewond.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer