Dossiers van geplaatste kinderen te grabbel gegooid

© HBvL

De persoonlijke dossiers van kinderen uit het voormalige internaat en opvangcentrum Den Heuvel in Leopoldsburg zijn na een verhuizing achtergebleven in een leegstaand gebouw. En ondertussen ook rondgestrooid door vandalen.

rd

In de enorme puinhoop in het leegstaande schoolgebouw in Leopoldsburg slingeren persoonlijke gegevens rond van tientallen kinderen die er door de jeugdrechtbank geplaatst werden. Op elk dossier staat de voornaam, naam en foto van het kind met daaronder een lijst van incidenten.

Er ligt ook briefwisseling van de jeugdrechtbank, namen en adressen van de betrokken families, gsm-nummers van begeleiders en zelfs rekeninguittreksels van Den Heuvel.

Bij de jeugdrechtbank reageerden ze vol ongeloof op het nieuws. ‘Dit kan uiteraard niet’, zei persrechter Kurt Helsen. ‘We zullen de procureur hierover inlichten.’

‘Dat die papieren zomaar rondslingeren is ongehoord’, zei ook burgemeester Wouter Beke. ‘We hebben het GO! (de eigenaar van Den Heuvel, nvdr.) al gecontacteerd.’

Het GO! reageerde dat het de zaak ernstig neemt, maar plaatste ook een kanttekening. ‘Je kan niet zeggen dat die documenten openbaar zijn voor iedereen. Wie de dossiers wil inkijken, moet al inbreken in het leegstaande gebouw. Als iemand in een van onze andere scholen inbreekt, dan kan die in principe ook in de persoonlijke dossiers van leerlingen neuzen’, aldus woordvoerder Sarina Simenon.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen